
Nejvyšší kvalita
Blanco zpracovává jen kvalitní nerez, který se vybírá na základě specifických kritérií a podléhá přísným kontrolám kvality. Proces zušlechtění jen zdokonaluje už vysokou kvalitu.

Hygienický
Povrch nerezu Blanco je hladký a bezpórovitý. Různorodé použití nerezu v potravinářském průmyslu podtrhuje jeho vynikající hygienické vlastnosti.

Potravinově nezávadný
Nerez nijak neznehodnocuje chuť potravin, ani jejich vzhled.

Robustní
Nerez je odolný materiál. Nádobí se na něm tak snadno nerozbije a nárazy spíše tlumí.

Odolný
Vysoce kvalitní nerez Blanco je od přírody velmi odolný proti běžným kyselinám používaným v domácnosti a také proti skvrnám např. od kávy, čaje, ovoce či zeleniny.

Snadná údržba
Nerezové výrobky firmy Blanco si i při minimální míře péče i po desetiletích zachovávají svou hodnotu a lesk.

Odolný proti teplotám a barevně stálý
Nerez je odolný proti teplotám do 300 ° C a nemění svoji barevnost ani při dlouhém působení slunce.

Nekorodující
Nerez je od přírody nerezavějící materiál. Vzácně se na jeho povrchu mohou vytvořit rezavé fleky. Jde však o cizí rez, která se dá snadno odstranit.

Samouzdravující
Nerez se sám neustále obnovuje. Samouzdravujíci povrch, tzv. pasivní vrstva, se působením kyslíku neustále obnovuje.